Heavens Hotel Hoorn opent op 15 juli 2022

Op 15 juli opent 4-sterren boetiekhotel Heavens Hotel en Restaurant The Saint in De Grote Kerk in Hoorn! Binnen de karakteristieke contouren van dit rijksmonument uit 1883, kunnen gasten genieten van design met het hoofd in de wolken en gemoedelijke service op historische bodem.

Omgeef je met de kerkelijke details van een van de 43 kamers, waarvan 15 suites, variërend van 20 tot 39 m2. De kamers hebben een rijk kleurenpalet; van terra, honey, clay en aubergine tot rich blue, gecombineerd met goud, hout, en steen. Warme kleuren en zachte materialen komen samen in het originele decor vol siermetselwerk, pilaren, boogvormige kozijnen, kerkramen en rondboogvensters met glas-in-lood. Samen met het gebruik van meubels en accessoires van onder andere Pols Potten, HK Living en Ferm Living, creëert dit een rijke, mondaine sfeer. 

Op de begane grond combineert restaurant The Saint goddelijke smaken met menselijke geneugten. Het restaurant biedt plaats aan zo’n 130 gasten, op het terras aan nog eens 100. De grote bar is centraal gelegen in het midden van de kruiskerk, het vroegere altaar is nu een Chef’s table. De gezellige nisjes binnen of het zonnige terras vormen een heerlijke ontmoetingsplek voor een borrel met vrienden, familie of collega’s. 

Onder leiding van chefkok Christian Hooiveld, kookt de keukenbrigade volgens de Franse traditie, met een West-Friese twist. Deze Horinees deed ruime ervaring op, onder andere als chef bij Brasserie van Baerle in Amsterdam. Denk aan Franse klassiekers van topkwaliteit, zoals een steak tartare, een steak met een goede bearnaisesaus of boeuf bourguignon. Daarnaast bieden we een driegangenmenu en diverse seizoensgebonden specials buiten de kaart om.

Het ontbijt is voor alle hotelgasten inclusief. Een uitgebreid buffet gaat vergezeld van een stukje bediening aan tafel waar we naast een heerlijke kop koffie of thee ook amuses serveren. Daarnaast is het mogelijk om à la carte onze specials te bestellen, zoals een uitgebreid champagne ontbijt. Of probeer onze Hoornsche broeder, een plat krentenbrood met een rijke vulling van suiker en kaneel. Ook onze lunchkaart biedt ruime keuze, tevens voor de gasten die graag vegetarisch eten. In onze gerechten verwerken we veelal ingrediënten van lokale ondernemers. Dat geeft veel vrijheid om onze gasten steeds opnieuw te verrassen.

De prachtige zaal combineert moderne faciliteiten met de authentieke elementen van de monumentale kerk. Deze bijzondere ruimte biedt plaats voor een gezelschap tot 130 personen en bevindt zich apart van het restaurant met een eigen ingang aan het Kerkplein. Onze ervaren eventmanagers verzorgen een bijeenkomst tot in detail. Van ceremonie tot feest, van welkomstdrankje tot dessert, van aankleding tot entertainment.

Voor meer informatie kan je contact opnemen via jolien@orangehotelmarketing.com

More news & insights